BLOGGER TEMPLATES AND Friendster Layouts »

Sunday, March 13, 2011

Susahnya nak pujuk orang.....

yeah.... i`m back...

nak cter pasal ape la plak nie??

okayyyyy...
kali ni buat simple je...
dlm masa yg singkat




tajuk postnye hari ini...

Cara2 nak pujuk orang lah....

tetapi ini bergantung pada kesalahan korang....

kalau korang buat kesalahan besar... susah la nak dimaafkan...


1. bagi hadiah or something  sebagai tanda minta maaf or buat lah sesuatu yg sweet...

bukan la yg mahal2 pon...

bg kad n then tulis minta maaf pon okay kot...

2. ingat tarikh penting bg dia n wish something...

especially birthday...
(masalahnye aku sendiri pon pelupa lah... dahsyatttt)

3. mengaku salah...
kalau dah buat salah, susah kan nak mngaku... ni semua kerana EGO

kadang2 terpaksa gak mengaku salah even xbersalah...
Kita xperfect... so belajar terima kekurangan org lain...

4. buat2 comel...

ni aku suka sgt... HAHA..

kalau org tu marah korang... korang try la buat reaksi yg paling comel pernah korang buat....

tp kalau muke korang da memang xcomel... makan penampar kot... HAHA.. (gurau je)...

5. bagilah masa...

mungkin kesalahan yg remeh bg korang tu... trlalu besar bg dia...

biar masa yg tntukan...
sekeras keras hati manusia pasti akan lembut..

adat bergurau... ada yg gembira n ada yg kecewa...

P/s: i`ll be back

2 comments:

Kiyopta said...

okay..biar masa yg menentukan..bagus ayat omb..tapi kalau dah sorang je yg asyik mengalah,yg sorang asyik dgn ego dye plak mcm mane tu??ce cite ce cite..

ZHARIF said...

truskan mengalah....
kalau da xsanggup nak mengalah..

putus asa je lah... biar dia sedar sndiri...